Film om kulturarven

Filmen er en lille introduktion til fortællingen om kulturarven i Slagelse Kommune, der udmærker sig ved driftighed, ånd og udsyn.

Placeringen lægger op til bevægelse og fremdrift. Driftighed, ganske enkelt. Mange kulturarvestykker tilbage fra Trelleborg og Antvorskov rummer historier om flittig foretagsomhed og en evne til at genopfinde sig selv – tag bare havne, købstæder og (herre)gårde, der har skabt grundlag for levende landsbysamfund, håndværkstraditioner, forskellige industrier og nye forretningsmodeller helt op til i dag.

Slagelse Kommune er et sted, der er nemt at gøre holdt ved. Nyde, søge indad og finde ro og samvær i. Det har middelaldermunke, adelige og kongelige, kunstnere og forfattere gennem tiden bekræftet, når de besøgte åndfulde steder som klostre, kirker, by- og landmiljøer.

Kommunens kulturhistoriske steder og bygninger lægger op til selvrefleksion og eftertænksomhed, men også til udsyn. Den dag i dag gør broer og vejforbindelser det nemt for folk at tage ud, stoppe op og komme videre.

Siden er sidst opdateret 18. maj 2020